Arctic Secrets Freaky Circus Marikki, Agnes ja Zsofia

Ensimmäinen pakohuone Ylläksellä

Kuerkievari avaa ensimmäisenä Ylläksellä pakohuonepelin​

Kun hotellin ja hostellin käytävät keväällä hiljenivät ja kassavirta putosi nollaan, alkoi Lepauksen yrittäjäperhe kuumeisesti miettiä selviämistä. Aivoriihi pantiin pystyyn ja perheen WhatsApp alkoi täyttymään ideoista. ”Kaikkea hullua keksittiin ja ihan friikein on se, mikä nyt toteutuu”, hehkuttaa Marikki Lepaus, idean äiti ja Kuerkievarin yrittäjä.
Kun perheen kevään ideareseptiin lisättiin ainesosaksi tyhjä kokoustila, keksittiin, miten majoitusliiketoimintaa kehitettäisiin uudella tuotteella ja kustannuksia aiheuttanut tila saataisiin tuottavaksi. Entisestä kokoustilasta löytyykin nyt pöytien ja tuolien tilalla pakohuonepeli, Arctic Secrets oli syntynyt!

BEHIND THE FREAKY CIRCUS SHOW -pakohuonepeli Ylläksellä!

Arctic Secretsin Behind the Freaky Circus Show on täynnä pakohuonepelien parhaimpia arvoituksia, ovathan sen suunnitelleet Suomen ensimmäisen pakohuonepelin avanneet Ágnes Kaszás ja Zsófia Purnhauser. Helsingissä suosittu pakohuonepeli on muokattu Lapin ja Ylläksen tarpeisiin pelattavaksi sekä suomeksi että englanniksi. Tarinaa on kevennetty enemmän perheille sopivaksi, mm. karmivimmat efektit on jätetty pois, mutta samalla uusia sekä monipuolisia arvoituksia ja pulmia on lisätty entiseen peliin.

”Behind the Freaky Circus Show sopii kaikille, kotimaisille, ulkomaalaisille, turisteille ja paikallisille, lomalaisille ja yritysten henkilöstöille”, kertoo Marikki Lepaus.

Huipputekijät Ylläksellä

Kaszás ja Purnhauser avasivat Suomen ensimmäisen pakohuonepelin ”Pako yllätysjuhlista” 1.4.2014 ja yhtiö InsideOut Escape Games syntyi.

”Kysyntä oli aivan hulvatonta”, muistelee Kaszás, ”pelit varattiin heti joulukuun loppuun ja niitä pelattiin aamuseitsemästä yöllä yhteen asti”. Pian avattiinkin kuusi uutta peliä vastaamaan hurjaan kysyntään.

”Aloimme suunnittelemaan uutta, kuten ensimmäisiä kannettavia pakopelejä ja erilaisia pelejä yritysten tarpeisiin.

Tuotekehitys on ollut valtavaa, ja valtavin pakohuonepeli toistaiseksi on ollut TBWAn, VRn ja Nordisk Filmin 13 tunnin Train Escape, huikea teatterishow yhdistettynä pakopelin elementteihin”, kertoo Kaszás, joka myös ohjasi näyttelijöitä ja artisteja junapelin toteutuksessa.

Arctic Secrets Freaky Circus Marikki, Agnes ja Zsofia

Pakopeliopissa parhaiden kanssa

”Yhteistyö Agnesin ja Zsofian kanssa on sujunut saumattomasti, on ollut ilo oppia heiltä tämän pelin karmivissa tarinassa… He on ovat pelin rakentuessa avanneet meille salaiset ovet pakohuonepelien maailmaan! Näillä opeilla avaamme Ylläkselle ensimmäisen pakohuoneen!” hehkuttaa Lepaus, joka viime viikkoina on oppinut niin erilaisista lukoista, pelaajien ohjeistamisesta kuin pelin valvontajärjestelmistäkin.

Perheyritys Kuerkievari, pieni, joustava ja kehittyvä

Kuerkievari Kuerhotel Kuerhostel Oy on vuonna 2016 perustettu perheyritys. Yritystä luotsaa rohkea, yksin Tampereelta Ylläkselle muuttanut Marikki Lepaus yhdessä viiden aikuisen lapsensa kanssa. Kuerkievari tarjoaa majoitusta noin 50lle hotellissa ja hostellissa. Sesongilla palvelee lisäksi kahvila-ravintola sekä lumikenkien ja splitboardien vuokraus. Ylläs Office, Ylläksen ensimmäinen etätyohuone avattiin Kuerkievarissa lokakuussa. Ylläs siirtyy virallisesti pakohuoneaikaan marraskuussa 2020.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

five × one =