Pakohuoneen 8 pelaajatyyppiä

Pakohuoneen 8 pelaajatyyppiä

Pakohuonepelissä moni ottaa huomaamattaan pelaajaroolin, usein luonteensa tai osaamisensa kautta. Tässä postauksessa esittelemme kahdeksan pelaajatyyppiä. Tunnistatko itsesi?

Johtaja

Pakohuoneen 8 pelaajatyyppiä, johtaja

Johtaja tuntee ryhmänsä ja ohjaa pelaajia vahvuusalueidensa suuntaan. Johtaja toimii myös ryhmän tsempparina ”Jaana, sinä varmaan keksisit tähän ratkaisun!” ”Loistava oivallus, Kalle!”.

Tarkkaavaisin huomaa että johtaja ei välttämättä ole paras pulmien ratkaisija, mutta hänen muu osaaminen vie ryhmää kohti maalia.

Läpi harmaan kiven

Pakohuoneen 8 pelaajatyyppiä, läpi harnaan kiven

Tämä henkilö on suorituskeskeinen jolla tärkeintä on päämäärä, ei matka. Muiden ryhmän jäsenten miettiessä koodilukon ratkaisua, Läpi-harmaan-kiven istuu alas ja alkaa kokeilla jokaista mahdollista numeroyhdistelmää. Nelinumeroiseen koodilukkoon on 10.000 mahdollista koodia mutta se ei tätä pelaajaa haittaa!

Läpi-harmaan-kiven ei luovuta vaan on päättänyt että peli läpäistään vaikka väkisin. Sinnikkyyttä ei voi kuin ihailla.

Yliajattelija

board, mathematics, characters

Yliajattelijan suusta voit kuulla ”Ei se voi olla niin yksinkertaista!”. Yliajattelijalla on taipumus edetä pulmissa vaikeimman kauttaa, ja hän saattaa keksiä omiakin pulmia huoneessa.

”Hmm tässä huoneessa on kaksi tuolia eli yhteensä kahdeksan tuolinjalkaa ja toisaalta lampuissa yhteensä seitsemän hehkulamppua ja jos ne ynnää ja sitten kertoo hyllyssä olevien kirjojen määrällä niin…”.

Hang around

Pakohuoneen 8 pelaajatyyppiä, hang around

Hang around member, eli mukana hengaava henkilö, ei osoita suuria kiinnostuksen merkkejä peliä kohtaan. Muiden hurratessa vaikean pulman ratkaisemista, hengailijan ilme pysyy muuttumattomana.

Hengailijaa ei kuitenkaan kannata aliarvioida, sillä tämä sivustaseuraaja saattaa huomata jotain mitä hektisemmät pelaajat eivät näe.

Kellottaja

Pakohuoneen 8 pelaajatyyppiä, kellottaja

Kellottaja pitää huolen siitä, että ryhmä on ajoissa paikalla ennen pelin alkua.

Pelin aikana hän muistaa kertoa paljonko aikaa on kulunut ja joko alkaa olla kiire. Kellottaja saattaa lietsoa paniikkia tuijottaessaan kelloa, mutta hänen tarkoitusperänsä ovat hyvät! Kellottaja on niin tarkka ajasta, että huoneessa ei välttämättä tarvitse olla kelloa lainkaan.

Etsijä

Pakohuoneen 8 pelaajatyyppiä, etsijä

Etsijä pistää tarkat silmänsä ja ketterän olemuksensa peliin! Etsijä hakee vihjeitä huonekalujen alta, kurkistaa jokaiseen laatikkoon, rymyää korurasiat läpikotaisin ja saattaa maata selällään lattialla etsien mahdollisia kattoon kirjoitettuja vinkkejä.

Etsijällä saattaa myös olla taipumusta keräillä kaikki mahdollinen irtotavara yhteen kasaan.

Loogikko

Pakohuoneen 8 pelaajatyyppiä, loogikko

Loogikko on arvokas jäsen arvoituksien ratkaisemisessa. Erityisesti matemaattiset ja loogiset pulmat ovat hänen mieleen. Loogikon kompastuskiviä saattaa olla thinking out of the box, eli asioiden ajatteleminen epätavanomaisella tavalla.

Loogikko saattaa tosin olla besserwisser ja ärsyttää muita ”Itse asiassa!”-kommenteillaan mutta hän tarkoittaa vain hyvää.

Häslä

Pakohuoneen 8 pelaajatyyppiä, häslä

Häslä haluaa olla osa kaikkea. Kun joku on laittamassa avainta lukkoon, Häslä ryntää eturiviin olemaan osa lukon avausta. Kun joku miettii ääneen olisiko tämä esine jokin vihje, Häslä on heti mukana spekuloinnissa.

Häslä ei välttämätä aina tiedä miten johonkin ratkaisuun on päästy, mutta hän nauttii hektisyydestä ja tietää missä tapahtuu.

Tunnistitko itsesi yhdessä tai useammassa pelaajatyypissä?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

nineteen − 16 =